Nezařazené

I když nemáte zrovna po ruce tykev…

Jako téměř s každým druhem čaje, i s maté se pojí tradiční způsob zpracování lístků cesmíny paraguayské. Nejdříve se suší, mele, porcuje, následuje dlouhá doba zrání, během níž vzniká jedinečná směs na přípravu unikátního teplého nápoje. V Jižní Americe, kde se těší obzvlášť velké oblibě, se popíjí z vydlabané tykve zvané kalabasa pomocí tenké bambusové nebo kovové slámky opatřené malou mřížkou, která slouží jako brčko a sítko zároveň.

To pravé uprostřed náročného dne

V některých dnech můžete mít pocit, že okolnosti začínají přesahovat Vaše tělesné i duševní schopnosti. Ať už máte v práci před uzávěrkou, absolvujete právě svatý týden, nebo se blíží zkouškové období, dopřejte si v brzkém odpoledni horký šálek maté a můžete se opět vrhnout do práce plni nových sil!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup